Aankomend minister Blokland voelt zich gedragen
25 Apr 2012, 14:00
foto
Ministerie van Volksgezondheid (Foto: gov.sr)


Aankomend minister Michel Blokland, nu nog voorzitter van de Vereniging van Medici in Suriname (VMS), voelt zich gedragen door het medische veld.

“Ik ben officieel niet door het veld voorgedragen maar benaderd door het kabinet van de president. Als ik naar de reacties kijk en de steunbetuigingen in de medische sector mag ik gerust zeggen dat ik gedragen gezien word als de vertegenwoordiger en kandidaat voor de sector”, zegt Blokland aan Starnieuws. Hij benadrukt dat hij niet is voorgedragen door een politieke partij.

Geen moeilijke klus
Blokland, medicus, zal minister Celcius Waterberg vervangen op het ministerie van Volksgezondheid. Hij heeft het kabinet van de president toegezegd bereid te zijn de functie van minister op dit departement te bekleden. “Wat de technische kant betreft van het ministerie, lijkt het me niet moeilijk om deze functie te vervullen. Ik zal me alleen moeten inwerken in het ambtelijke”, zegt hij. Belangrijk voor Blokland is dat de gezondheidszorg inderdaad bereikbaar, toegankelijk en betaalbaar is voor eenieder. “Het niveau moet door het land gedragen kunnen worden en tegelijkertijd aanvaardbaar zijn”, zegt hij.

Ook wat betreft de doorvoering van de Algemeen Ziektekosten Verzekering (AZV) is de aspirant minister positief. Volgens hem is het een redelijk goed plan. “We moeten bekijken hoe we dat op een juiste manier kunnen uitvoeren. Het moet wel goed bekeken worden en zal waarschijnlijk op enkele plaatsen aangepast moeten worden”, meent Blokland.

Wilfred Leeuwin
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May