Brunswijk: President kan rekenen op 32 zetels
24 Apr 2012, 14:32
foto
Ronnie Brunswijk, voorzitter van A Combinatie.


Ronnie Brunswijk, voorzitter van A Combinatie, heeft president Desi Bouterse ervan verzekerd dat hij kan rekenen op 32 zetels. Diana Poki en Waldi Ajaiso maken deel uit van de A Combinatie. Zij hebben niet voor de amnestiewet gestemd omdat ze daar moeite mee hadden, maar ze blijven in A Combinatie.

Brunswijk zegt aan Starnieuws dat op de bijeenkomt gisteravond met Pertjajah Luhur en A Combinatie, de president zei dat hij op 30 van de 36 zetels kan rekenen. Hij rekent niet meer op de twee zetels van BEP en twee van Nieuw Suriname. Hetzelfde geldt voor Poki en Ajaiso die deel uitmaken van A Combinatie. Brunswijk zei dat hij vandaag opnieuw de garantie van deze twee leden heeft gekregen dat ze meedoen met A Combinatie. Zijn combinatie heeft 5 zetels, Pertjajah Luhur 6 en Mega Combinatie rekent op 21 zetels.

Op de vergadering gisteravond is besproken hoe de coalitie verder zal gaan en de reshuffeling van ministers is ook ter sprake gekomen. Brunswijk zegt geen mededelingen te willen doen over de ministers die vervangen zullen worden. In elk geval zal Celcius Waterberg, die door de BEP is voorgedragen, naar huis gaan. "Dat ministerie wordt gedepolitiseerd", heeft de president meegedeeld.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May