Oranje vuilcontainers uit binnenstad verdwenen
24 Apr 2012, 09:00
foto
Een zwerver bezig naar voedsel te zoeken in de ton. (Foto: Julio Irokromo)


Terwijl het Onafhankelijkheidsplein een nieuw gezicht krijgt en de stoepen en trottoirs worden aangepakt, zijn er steeds minder vuilcontainers te bespeuren in de binnenstad. Van de vele opvallende oranje vuilnistonnen die op bijna elke hoek in de binnenstad te vinden waren, zijn nog maar weinig overgebleven.

Het hoofd van de de vuilophaaldienst bij het ministerie van Openbare Werken, Steven Codrington, zegt aan Starnieuws ook gemerkt te hebben dat er minder tonnen staan in de binnenstad. “We hebben tot twee keren toe de vernietigde tonnen vervangen”, zegt Codrington. Hij geeft aan dat mensen uit de samenleving de tonnen vernietigen. Bij het parkeren worden de tonnen aangereden, er wordt ook grof vuil erin gedaan. Tijdens de oudejaarsviering wordt er vuurwerk in de tonnen afgeschoten en het grootste probleem is dat de zwervers de vuilbakken regelmatig wegrukken. De tonnen zijn bestemd voor flesjes, zakjes en proppen, maar mensen komen met huisvuil en dumpen die in de tonnen”, zegt Codrington. Hierdoor gaan de vuilcontainers sneller kapot.

Nieuwe tonnen
“Ik vind het lastig, er is nergens een ton meer. Ik houd me vuil totdat ik thuis aankom, het is wel vervelend zo”, zegt een burger. “In de binnenstad zijn er winkelzaken die zelf voor vuilnistonnen zorgen, daar gooi ik meestal mijn rommel in. Ik vind het jammer dat bijna alle tonnen weg zijn”, verklaart een student.

Codrington deelt mee dat de tonnen in en rondom de binnenstad vervangen worden. Deze keer zullen er op meerdere plekken containers komen te staan, waardoor deze minder snel vol raken. Het ministerie van OW is nog op directieniveau bezig met het in orde maken van de nieuwe tonnen. Volgens Codrington zullen op korte termijn de vuilnistonnen worden geplaatst.

Julio Irokomo
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May