Suralco topman: Vraag naar aluminium blijft toenemen
23 Apr 2012, 19:30
foto
Peter de Wit, scheidende directeur van Suralco.


De scheidende directeur van Suralco, Peter de Wit, zegt dat de vraag naar aluminium en dus van aluinaarde en bauxiet gestadig zal blijven stijgen. Er wordt een verdubbeling van de vraag naar aluminium in de komende tien jaar verwacht.

"De Suralco-plant is een van de veiligste raffinaderijen van Alcoa". Dit zei De Wit vrijdag aan de werknemers van Suralco. Hij schetste bij zijn afscheid van het bedrijf een positief beeld voor de toekomst van de bauxietindustrie in Suriname.

Op schema
De Wit merkte op dat door de recentelijk heropende Lelydorp 1 mijn de bauxietvoorziening aan de raffinaderij tot 2015 is gegarandeerd. De voorbereidingen voor het ontwikkelen van het Nassau Plateau tot bauxietmijn lopen volgens schema.

Ook de voorbereidingen voor het heropenen van de Para-Noord en Kankantrie-Noord mijnen worden ter hand genomen. Volgens plan zullen deze mijnen simultaan met de Nassau-mijn in gebruik worden genomen en de raffinaderij tot 2025 van bauxiet voorzien.

Vervangen zware olie
De scheidende Suralco-directeur zei dat om concurrerend te blijven, de huidige zware fuel oil die voor stoom generatie wordt gebruikt, moet worden vervangen door een goedkoper alternatief zoals 'coal gasification'. Dit is opgenomen in het strategisch tien jaren plan.

De Wit heeft er alle geloof en vertrouwen in dat het goed gaat met Suralco. Hij heeft geloof in het lokale managementteam en zijn capaciteiten. De Wit vindt dat hij dit kan stellen na zestien jaren gewerkt te hebben in het bedrijf. Hij blijft als consultant verbonden aan Suralco en Alcoa.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May