Een liter ongelode benzine SRD 5.34 bij SOL
23 Apr 2012, 14:00
foto


Een liter ongelode benzine kost vanaf dinsdag bij de SOL-pompen SRD 5.34. De prijs van ongelode benzine met additieven stijgt naar SRD 5.40 per liter. Bij de Suritex-pompen en die van Roy Boedhoe is de prijs van ongelode benzine SRD 5,37 en super unleaded is SRD 5,43.

Ongelode benzine zonder additieven kost tot vanavond bij SOL SRD 5,16 en ongelode benzine met additieven is SRD 5,22 per liter. Vanaf morgen gaat de prijs met 18 cent per liter de lucht in.

Niet terugdraaien
De regering heeft aangekondigd dat de government-take niet zal worden teruggedraaid. Per liter brandstof gaat SRD 1, 60 naar de overheid als extra belasting. Vicepresident Robert Ameerali wijst erop dat ondanks de verhoogde prijs van brandstof het verbruik met 17 miljoen liter is toegenomen. De regering kiest voor verlaging van diverse basisgoederen.

Met de extra inkomsten uit de brandstofsector worden diverse sociale projecten gefinancierd leggen president Desi Bouterse en Ameerali uit. Vanavond komt het Tripartiet Overleg, waarin de overheid, de vakbeweging en een deel van het bedrijfsleven participeren, bijeen. Dit orgaan buigt zich over de prijsstijgingen en de maatregelen die genomen worden. Een deel wil verlaging van de government-take, terwijl een ander deel het regeringsstandpunt ondersteunt. Ronald Hooghart, voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties heeft liever dat de prijs gefixeerd wordt op een bedrag.
Advertenties

Tuesday 05 July
Monday 04 July
Sunday 03 July