Bouva vindt ontmoeting Obama 'inspirerend'
23 Apr 2012, 05:00
foto
Melvin Bouva is bijzonder gelukkig met de ontmoeting met Barack Obama, de president van de Verenigde Staten.


Assembleelid Melvin Bouva heeft in de marge van de 'Summit of the Americas' in Cartagena president Barack Obama kunnen ontmoeten. Hij noemt dit een 'zeer bijzondere' ervaring. "Een historisch moment van geloof en inspiratie om de uitdagingen in ‘t leven en de politiek aan te gaan", zegt Bouva aan Starnieuws.

Bouva heeft als lid van de presidentiële delegatie deelgenomen aan de summit. "Ik richtte me voornamelijk op de onderwerpen jeugd, onderwijs, sport en andere jongerenaangelegenheden waaronder jong ondernemerschap. In dat kader heb ik ook deelgenomen aan de plenaire vergadering waar ik met medewerking een delegatielid van de VS in de gelegenheid was om president Obama te ontmoeten", vertelt het assembleelid.

Geloof belangrijk
"De vernieuwingsspiraal en de drive van deze wereldleider trek ik ook door in de persoonlijke sfeer. Iets als 'Yes we Can' of 'Yes I Can'. Ik denk dat alles dat je wil bereiken -elke droom- begint bij het geloof dat je het kan. Ik spoor daarom vooral jonge mensen aan om te stoppen met klagen en anderen niet de schuld te geven van een faillure. Neem ook het initiatief en de verantwoordelijkheid je eigen dromen te verwezenlijken. Je kan het", zegt Bouva.

Iedereen kan topprestaties leveren en succesvol zijn, omdat succes wordt aangetrokken door mensen die het vragen, wensen, dromen, visualiseren en ernaartoe werken met passie en integriteit. Dat is volgens hem het geheim van de enorme kracht van Obama, als eerste zwarte, maar bovenal jonge president van deze grootmacht.

Opkomende leider
"Ik heb me bij hem voorgesteld als het jongste lid van het Surinaamse parlement, maar vooral als een jonge opkomende leider die erg opkijkt naar zijn leiderschap. Hij vond dit zichtbaar bijzonder en voorspelde mij in het verlengde hiervan een veel belovende politieke carrière. Hij wenste me veel succes hierin. Ik wenste hem ook veel succes in de komende presidentverkiezingen, in de hoop dat hij herverkozen wordt. Het is geen geheim. Vanaf het begin ben een echte Obama-fan. In mijn boekenkast vind je zijn auto biografie 'De herovering van de Amerikaanse droom' en andere boeken", vertelt Bouva.

Het zou volgens hem Suriname goed doen als Barack Obama als rolmodel voor Surinaamse jongeren en leiders zou staan. Bouva merkt op dat Obama heeft zich in de relatief korte tijd die hij zich als president profileerde, gepresenteerd als een visionaire ziel, een idealist, een nationalist en een veelbelovende vernieuwer. 'Change!'. Als een wervelwind is hij ondanks tegenslagen nog steeds gedreven grote verbeteringen, vernieuwingen en veranderingen te brengen in Amerika en de wereld. Dat is ook leiderschap wat we nodig hebben in ons land, meent het assembleelid.

Interesse geprikkeld
In navolging op de korte ontmoeting met president Obama, had Bouva ook een korte breakfast meeting met een van de prominente leden van het Amerikaanse Senaat, Sam Farr. Hij is lid van de commissie Buitenlandse Zaken (sectie Western Hemisphere). "We hadden een informeel maar zeer vruchtbaar gesprek over het parlementaire werk en de de buitenlandse betrekkingen. Mijn indruk is dat Suriname niet erg hoog op agenda staat", stelt Bouva.

"Mijn poging om ons land te presenteren als potentiële bestemming voor toerisme, agrarische productie en natuurlijke rijkdommen zoals goud, water en olie prikkelde merkbaar zijn interesse. De aanstaande Newmont deal liet daarbij een lichtje branden. We concludeerden beiden er goed aan te doen onze relatie te verdiepen. In dat kader mogen we in de toekomst wellicht een bezoek van Farr eventueel een afvaardiging van zijn commissie uit Senaat aan ons land tegemoet zien", verwacht de politicus.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May