Ramdhani vreest onhygiënische toestand Boskamp
23 Apr 2012, 08:00
foto
Het vissersdorp Boskamp in Saramacca. (Google Earth)


Het vissersdorp Boskamp in Saramacca bevindt zich in een onhygiënische toestand. Districtscommissaris Aroenkoemar Ramdhani vreest dat er ziektes kunnen uitbreken. Boskamp zorgt voor visproductie die door grote delen van de gemeenschap geconsumeerd wordt. De dc heeft het dorp de troep helpen opruimen, maar na enkele dagen hoopt het vuil zich weer op. Ook de sterke geur die in de lucht hangt, spreekt voor zich.

Boskamp telt ongeveer vijfhonderd inwoners, van wie ruim tweehonderd geregistreerd zijn. Het vissersdorp ontbeert al jarenlang stromend water. De bevolking leeft van visvangst. Voor de verwerking van vis is er veel water nodig. De mensen zijn aangewezen op water uit de rivier. Regenwater wordt gebruikt als drinkwater.

Duurzame oplossing
Het dorp heeft geen vuilstortplaats. Veel vuil wordt in de rivier gedumpt, een deel blijft hier en daar rondslingeren. Dit zorgt voor een onhygiënische toestand. Ramdhani wil de mogelijkheden bekijken om dit dorp te voorzien van stromend water en tenminste een vuilstortplaats. “Ik heb gemerkt dat het steeds helpen opruimen van het vuil niet het gewenste resultaat oplevert. Dit is gewoon water naar zee dragen. We moeten een duurzame oplossing aanbieden. De situatie is alarmerend in het dorp”, voert de dc aan.

De brug van ongeveer 15 meters in het vissersdorp, verkeert in een slechte staat. Deze zal spoedig aangepakt worden. Ook de straatlozingen zullen opgehaald worden. Ze zitten verstopt met vuil en onkruid.

Op verschillende plekken in het district is er last ondervonden van overtollig water. Ramdhani zegt dat het ministerie van Regionale Ontwikkeling zich heeft georiënteerd en er zal nu een begroting opgesteld worden. Verder zal ook de Kanchankreek en de Verlengde Kanchankreek aangepakt worden.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May