Eerste thuiswinst voor Santos na vijftien wedstrijden
22 Apr 2012, 04:00

Het is Santos uit Nickerie zaterdag gelukt om de eerste thuiswedstrijd te winnen. De tegenstander was de ploeg van Inter Rica uit Marowijne. Inter Rica nam in de 43e minuut een voorsprong middels een doelpunt van Marcel Abionie. Met 1-0 werd de eerste helft afgesloten.

De tweede helft was nauwelijks begonnen of Aimard Moesa noteerde doelpunt nummer 2 voor Inter Rica. Dit bracht de stand op 2-0. Nadat Santos van de schrik was bekomen nam ze de wedstrijd geleidelijk over en Xaviero Perk verkleinde de stand in de 72e minuut naar 2-1.

Fraai doelpunt
De trainer van Santos, Lesley Leisner, verving de aanvallers en bracht drie frisse spelers in het spel. In de 80e minuut maakte de ingevallen Lorenzo de La Fuente de gelijkmaker voor Santos, 2-2. In de 85e minuut trapte Perk het winnende doelpunt in. Het was een machtige vrije schop op ongeveer 25 meter verwijderd van de doellijn. Hiermee eindigde de wedstrijd op 3-2 voor Santos.

Volgens de coach van Inter Rica, Romeo Doekoe, heeft Santos verdiend gewonnen. Zijn verdediging heeft steken laten vallen. "Je kan niet 2-0 voor zijn en de tegenstander wint de wedstrijd met 3-2". De coach wijst erop "dat als je de kansen niet benut de tegenstander deze wel zal benutten".