Barcelona verliest in eigen huis van Real Madrid
21 Apr 2012, 19:00
Real Madrid viert feest na de overwinning op Barça. (Foto: AFP/Josep Lago)

Real Madrid heeft de Spaanse titel zo goed als binnen. In Barcelona won de club van aartsrivaal FC Barcelona: 1-2. Cristiano Ronaldo bezorgde Real met zijn 42ste doelpunt van het seizoen uiteindelijk de zege. Het verschil in punten liep door de overwinning van Real Madrid op tot zeven, met nog slechts vier wedstrijden tot het einde van de competitie te gaan.

In de beginfase kregen beide ploegen kansen. Ronaldo was uit een corner met het hoofd gevaarlijk, terwijl Iker Casillas de doorgebroken Dani Alves door goed uitkomen kon stuiten. Na zeventien minuten was het wél raak. Doelman Víctor Valdés liet een kopbal van Pepe los, waarna Carlos Puyol draalde en Sami Khedira profiteerde en de bal van dichtbij kon intikken.
Barcelona moest winnen en ging op zoek naar de gelijkmaker. Messi zette Xavi alleen voor doel, maar de Catalaan miste oog in oog met Casillas.

Feest
In de tweede helft begon de thuisploeg goed. Invaller Alexis Sanchez stond een minuut op het veld toen hij van dichtbij de 1-1 binnen tikte. Camp Nou geloofde opnieuw in de overwinning, maar drie minuten later kroonde Ronaldo zich tot matchwinner. De Portugees, die nooit goed speelde tegen Barça, werd door Özil weggestuurd en schoot knap binnen. Zijn 42ste doelpunt van het seizoen (Spaans record) en goed voor een levensbelangrijke zege in El Clásico. In de slotfase kwamen de Madrilenen niet meer in de problemen om de zege vervolgens uitgebreid te vieren.
Deze wedstrijd leverde Madrid ook haar 108 en 109e competitie treffer op, een absolute record in La Liga aangezien nog nooit een Spaanse club vaker scoorde binnen 1 seizoen.

Champions League
Zowel Real Madrid als Barcelona hebben komende week nog een moeilijke taak te wachten in de halve finales van de Champions League. Barcelona moet dinsdag in Camp Nou een 0-1 achterstand tegen Chelsea zien weg te werken, terwijl Madrid woensdag in eigen huis Bayern Munchen ontvangt. De Duitsers hebben een beter uitgangspunt na de 2-1 zege afgelopen week op de jongens van Jose Mourinho.