Ameerali legt verantwoording af over government-take
21 Apr 2012, 22:30
foto
Vicepresident Robert Ameerali gaf vrijdagavond op Flora rekenschap over de besteding van extra inkomsten uit de brandstofsector. (Foto: René Gompers)


Vicepresident Robert Ameerali legde op een wijkbijeenkomst in Flora vrijdagavond verantwoording af over de besteding van de brandstofgelden die naar de overheid gaan. Alleen aan de verhoogde algemene ouderdomsvoorziening wordt SRD 123 miljoen betaald. Naschoolse activiteiten om schoolkinderen op te vangen, worden binnenkort uitgevoerd. Het onderwijsstelsel wordt vernieuwd.

Ameerali deelde mee dat op korte termijn een pilot-project zal worden uitgevoerd in kinderrijke buurten. Kinderen zullen worden opgevangen en krijgen huiswerkbegeleiding en recreatie tot vier uur 's middags. Alle leerlingen zullen ook een warme maaltijd krijgen. De regering heeft SRD 26 miljoen gereserveerd voor dit project. Voor vernieuwing van het onderwijsstelsel is SRD 45 miljoen gespaard. Het potje van de armoedebestrijding is SRD 46 miljoen.

Maandelijkse uitleg
"De president was zelfs een beetje boos op mij dat wij niet duidelijk vertellen wat we doen met de extra government-take", merkte Ameerali op. Hij beloofde om maandelijks de cijfers bekend te maken. Aan ziekenhuisbijdrage is vanaf augustus 2010 SRD 32 miljoen verstrekt. Het vorig jaar was het bedrag SRD 113 miljoen. In januari en februari is 24.7 miljoen hiervoor uitgegeven.

De vicepresident legde uit dat aan subsidie voor openbaar vervoer SRD 16.5 miljoen is uitgegeven. Dit ter compensatie van de stijging van de brandstofprijs. Kinderbijslag is van SRD 3 naar SRD 30 per kind per maand opgetrokken. Dat kost SRD 20 miljoen. Alle mensen die werken en belasting betalen hebben SRD 50 belastingkorting gekregen. Dat is een totaalbedrag van SRD 56.6 miljoen. Met dit geld kunnen de mensen de verhoogde brandstofprijs betalen. Ameerali toonde op basis van grafieken aan dat het verbruik van brandstof niet is gedaald, ondanks de verhoging van de prijs.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May