Suriname wacht beleid nieuwe regering Nederland af
21 Apr 2012, 16:00
foto
Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken


"De Surinaamse regering lacht niet in haar vuistje nu het kabinet van Nederland is gevallen. Het gaat om een interne aangelegenheid van het Nederlandse volk. Wij kijken uit naar wat het beleid zal zijn van de nieuwe regering die zal komen."

Zo reageert minister Winston Lackin tegenover Starnieuws nadat het bekend werd dat het Nederlandse kabinet is 'geklapt'. De Nederlandse premier Mark Rutte had aangekondigd dat stappen tegen Suriname ondernomen zou worden nadat de amnestiewet werd aangenomen en afgekondigd. Door deze wet is het 8 december strafproces in gevaar gekomen. President Desi Bouterse en 24 anderen ontlopen hun straf als het proces stopgezet wordt.

Geen tijd voor Nederland
"Nu kan deze regering geen steun vragen aan andere landen en de Europese Unie tegen Suriname. Ze hebben hun eigen problemen om op te lossen. Wij volgen wat de stappen nu zijn", zegt Lackin. De Nederlandse ambassadeur Aart Jacobi is teruggeroepen door de minister van Buitenlandse Zaken, Uri Rosenthal.

De bewindsman merkt op dat Suriname verder geen tijd heeft om zich bezig te houden met Nederland. "Wij hebben onze eigen problemen om op te lossen. We zijn bezig met de prijzen met huizenbouw. We hebben genoeg aan ons hoofd. Deze gasten interesseren ons echt niet zoveel", stelt Lackin.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May