Touroperator: Mijn droom is werkelijkheid geworden
22 Apr 2012, 13:30
foto
De tourboot van de ondernemer Wijnberg Toekoe.


Een onvergetelijke en avontuurlijke tot fascinerende tocht op de Marowijnerivier bij een huwelijk, verjaring of alle andere festiviteiten in een luxeboot, is ook een feit in het district Marowijne.

"Mijn droom is werkelijkheid geworden", zegt Wijnberg Toekoe, directeur-eigenaar van Myrysji Tours Suriname. Hij timmert al 20 jaren aan de weg in de Toerismesector. In 1992 begon hij een guesthouse te Galibi en in 1997 werd hij touroperator.
Als touroperator biedt hij dit nieuwe toerismeproduct aan bewoners van Albina en omliggende gemeenschappen, dagjesmensen uit Paramaribo en toeristen, ook Fransen.

Extra dimensie
Starnieuws sprak met de 45-jarige directeur-eigenaar Toekoe in een gemoedelijk sfeer in het Marimbopark bij Marijkedorp, nabij Albina.
Met dit product wil de touroperator een andere dimensie toevoegen en daarmee met dit nieuwe product in Marowijne een wezenlijke bijdrage leveren aan de toerismeontwikkeling in het land. Met zijn project wil de ondernemer werkgelegenheid verschaffen aan de plaatselijke bewoners. Momenteel zijn er zestien personeelsleden in dienst. De veiligheid op de boot is volgens Toekoe gegarandeerd, omdat al zijn medewerkers getrainde en bedreven mensen zijn.

Met deze luxe boot van 10 meter lang, 2.5 meter breed met een capaciteit van 30 zittingen en een bovendek, wil Toekoe met deze nieuwe opzet de klant ruime mate van comfort bieden, met audioapparatuur naar muziek luisteren, waarbij men ook gebruik kan maken van een microfoon. De investering in dit project bedraagt US$ 40.000. Het vaartuig is voorzien van twee 90 PK buitenboordmotoren.

Gevarieerd aanbod
Naast de korte tours van Galibi naar Albina, hebben klanten eveneens de gelegenheid om in groepen, maar ook als bedrijf interne gesprekken te voeren op de rivier. Dat kan ook in de avonduren. Er kunnen ook reserveringen worden gepleegd voor een honeymoon om in een romantische sfeer op het water te dobberen. Als attractie geeft Toekoe ook aan dat tochten gemaakt kunnen worden naar bepaalde plekken aan de Marowijnerivier met een historische achtergrond. In dit verband is er ook een samenwerking met het toerismebureau in het Frans-Guyanees dorp Bagno, waar een oude gevangenis een bezienswaardigheid is.

Galibi, met unieke witte stranden, is een natuurreservaat van 4000 ha en zeer bekend om de leggende zeeschildpadden die elk jaar weer komen.
Op Galibi kan de klant kennis maken met de Caraïben indianencultuur uit de twee dorpen: Christiaankondre en Langamankondre.
Toekoe vertelt dat de boot vanaf de pier van Hotel Torarica de inaugurele vaart gemaakt heeft via de zee naar Galibi. "Dat geeft aan dat de boot zeewaardig is", benadrukt de touroperator. Trots vertelt hij dat zijn plezierboot goedgekeurd is door de Maritieme Autoriteit Suriname.

Isaak Poetisi
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May