President beantwoordt vragen op jeugdcongres
20 Apr 2012, 22:00
foto
'Tak ie lobi Su' van de 'silent' zanger zorgde voor veel lol op het jeugdcongres. (Foto: Ramon Keijzer)


Jongeren hebben hun erkentelijkheid betuigd dat president Desi Bouterse vanmiddag rechtstreeks met hen gecommuniceerd heeft op het jeugdcongres. Zij vinden het belangrijk dat de regering aandacht besteedt aan vraagstukken waarmee ze te maken hebben. De vragenronde met de president werd ingelast op het congres, waardoor de afsluiting om half zes in plaats van twee uur plaatsvond.

Bij de afsluiting van het congres hebben de participanten de gelegenheid gekregen rechtstreeks vragen te stellen aan de president, vicepresident Robert Ameerali, assembleevoorzitter Jennifer Simons, minister van Buitenlandse Zaken Winston Lackin en de minister van Sport- en Jeugdzaken Paul Abena.

Problemen voorgelegd
Uit alle districten hebben jongeren vragen gesteld over problemen in hun district. Problemen over niet gemotiveerde leerkrachten, sportaccommodaties, schoolbussen, brandweerkazernes, studiemogelijkheden voor verre districten werden door de jongeren aangehaald.

De president en de overige beleidsmakers hebben direct antwoord gegeven op alle vragen van de jongeren. De meeste vragen waren gericht aan de president. Bouterse verzekerde de jongeren dat er na dit congres zeker gewerkt wordt aan de aanbevelingen van de jongeren. Er is weinig gedaan met de uitkomsten van eerder gehouden congressen. De jongeren kijken tevreden terug op het congres.

Julio Irokromo
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May