Hooghart richt ‘Nieuwe Partij Suriname’ (NPS) op
20 Apr 2012, 19:00
foto
Vakbondsleider Ronald Hooghart


Ronald Hooghart, voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) en lid van de Nationale Partij Suriname, is bezig met de oprichting van een nieuwe politieke beweging ‘Nyung Partij Sranan’ (NPS).

Hooghart benadrukt dat niet de CLO een NPS-beweging wordt maar dat het om een nieuwe organisatie gaat. De CLO hield vandaag in verband met het 41-jarig bestaan, een bijzondere ledenraad. Daar kondigde de vakbondsleider de nieuwe beweging van de CLO aan.

NPS-cultuur
De nieuwe NPS zal een beweging worden waar volgens Hooghart de echte NPS-cultuur weer zal zegevieren. “De NPS heeft 30 jaar lang de moor het werk laten doen. “Die moor, (doelende op zichzelf) moet nu verdwijnen, maar dat gaat niet zomaar gebeuren”, zegt Hooghart. Hij is van oordeel dat de NPS met de nieuwe beweging een totale verandering moet ondergaan. “Een nieuw bestuur en totaal andere attitude zoals dat is gebeurd bij de VHP”, stelt Hooghart.

Het is de bedoeling dat leden van de huidige NPS zich aansluiten bij de nieuwe NPS-beweging. “Ik ga niet lobbyen maar ik ga voor ze werken zoals ik dat al 30 jaar lang heb gedaan”, zegt Hooghart. Hij wijst er op dat het NPS-bestuur niet heeft gewerkt voor de mensen in de partij. Zo zouden er 2200 huizen gebouwd moeten worden in de afgelopen tien jaar. Daar is niets van terecht gekomen omdat Ronald Venetiaan de stukken niet heeft getekend.
Volgens Hooghart wordt in de NPS onder aanvoering van Venetiaan Gregory Rusland klaargemaakt om de leiding van de partij over te nemen. Rusland komt niet uit de NPS cultuur vindt Hooghart. Integendeel komt hij uit een tegengestelde NPS-cultuur en behoort hij, tot wat Hooghart noemt, de elite klasse. “In de partij zijn er meer mensen die op mij lijken”, zegt Hooghart.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May