BOG wijst op belang vaccinatie voor geheel Suriname
20 Apr 2012, 11:25
foto


Bij de tiende vaccinatieweek voor de Amerika's wordt de nadruk gelegd op bereikbaarheid van vaccinaties voor iedereen. Het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) wijst op het belang van vaccinaties voor kinderen.

Al jaren wordt vaccinatie over de gehele wereld toegepast om mensen te beschermen tegen bepaalde besmettelijke ziekten. De vaccinatieweek in de Amerika’s is een jaarlijks terugkerend initiatief waarbij er gedurende een hele week extra aandacht wordt besteed rond het promoten van vaccinatie. Dit meldt het BOG in een persbericht.

Voor iedereen
Dit jaar wordt een mijlpaal gevierd door de landen in de regio samen met de PAHO: het is de tiende opeenvolgende vaccinatie week in de Amerika’s.
Het tiende jubileum van de Vaccinatieweek in de Amerika’s valt samen met de allereerste Wereld Immunisatie week, waarbij verschillende regio’s in de wereld zich gezamenlijk zullen inzetten voor het verbeteren en beschermen van de behaalde prestaties binnen vaccinatie. Een voorbeeld van een behaalde prestatie is het uitroeien van het polio virus in de Caribisch gebied en dus ook Suriname.

In geheel Suriname wordt gevaccineerd tegen besmettelijke ziekten zoals mazelen, rode hond, bof, kinkhoest, difterie, tetanus en polio. Vaccinaties voor kinderen en zwangeren worden gratis en toegediend via de verschillende poliklinieken van de Stichting Regionale Gezondheidsdienst, de Medische Zending, de ziekenhuizen en enkele particuliere huisarts praktijken.
Tijdens de tiende Vaccinatie week wordt speciaal aandacht gegeven aan het toegankelijk en bereikbaar maken van vaccinaties voor iedereen. Iedereen moet gelijke kansen hebben om beschermd te worden tegen door vaccinatie voorkombare ziekten. Het maakt niet uit in welk gebied van Suriname men zich bevindt.

Volledig programma
Om er zeker van te zijn dat men goed beschermd is, moet men volledig gevaccineerd zijn. Dit betekent soms dat men meer dan één vaccinatie tegen een bepaalde ziekte moet krijgen. Hoe meer mensen gevaccineerd zijn hoe kleiner de kans is dat er een uitbraak optreedt van deze ziekten.

Door verschillende instellingen binnen de gezondheidszorg zullen er speciale activiteiten uitgevoerd worden rond de vaccinatie week. De Medische Zending zal zich concentreren op het Wayambo/Apoera gebied, waarbij er opsporing en vaccinatie zal plaatsvinden van kinderen die niet volledig gevaccineerd zijn. De Regionale Gezondheidsdienst zal trainingen verzorgen voor haar gezondheidswerkers over vaccinatie. Veder zal er een promotie filmpje uitgezonden worden op de verschillende tv stations door het BOG. Daarnaast zal een poster verspreid worden met de winnende tekeningen van een tekenwedstrijd die gehouden is in het kader van de negende Vaccinatie Week in de Amerika’s.

Voor meer informative kunt u bellen naar Drs S Sabiran, Drs M Biona of Drs. B Ting A Kee op het nr:497978.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May