Justitie nog niet ingelicht over oprollen drugsbende
20 Apr 2012, 02:00
foto


De Surinaamse justitie is officieel niet op de hoogte gesteld dat Nederland een internationale drugsbende heeft opgerold. In de Nederlandse media wordt melding van gemaakt van dat de 43-jarige hoofdverdachte S.W. uit Suriname afkomstig is. Starnieuws verneemt dat S.W. de Nederlandse nationaliteit heeft, maar regelmatig in Suriname vertoefde. Er zijn vijf arrestaties verricht.

In 2010 werd in de haven van Rotterdam in een container 1017 kilo cocaïne ontdekt. Daarna werd een lading van 400 kilo in Hongkong en 1.5 ton coke in Kaapverdië onderschept. De verdachten van de grootscheepse handel in cocaïne zijn op 3 april opgepakt in Nederland en Spanje. "Twee mannen zijn gearresteerd in Barcelona, twee op Schiphol en één in Amsterdam", meldt het Algemeen Nederlands Persbureau.

S.W. is fervente voetbal liefhebber. Volgens het Nederlandse Openbaar Ministerie leefden de verdachten op grote voet. Zij vlogen businessclass, logeerden in luxe hotels en bezochten voetbalwedstrijden en popconcerten. S.W. en F.U. waren naar Barcelona voor de wedstrijd Barcelona-AC Milan. In Nederland en Spanje zijn er twintig huiszoekingen gedaan en spullen in beslag genomen. De Surinaamse politie is via informele bronnen op de hoogte gesteld van de aanhoudingen. Er is formeel nog geen verzoek ingediend om via rechtshulp hier ook onderzoek in te stellen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May