DC Miranda laat beslag leggen op voertuigen
20 Apr 2012, 00:00
foto
districtscommissaris Jerry Miranda


Districtscommissaris (dc) Jerry Miranda van Para laat niet met zich sollen. Dat hebben vier vervoerders van zware houttransporten aan den lijve ondervonden. Hun voertuigen zijn in beslag genomen omdat ze zich niet houden aan gemaakte afspraken. Ondanks harde afspraken over gebruik en onderhoud van de weg achter Zanderij, gaat er veel mis. "Het is nu de verantwoordelijkheid van het Openbaar Ministerie om zaken af te handelen", zegt de getergde dc aan Starnieuws.

Het kan bij Miranda niet in dat de vervoerders zich niet houden aan de eind vorige maand gemaakte afspraken met ondernemers in het gebied. Er zijn ondernemers die het verbod straal negeren om niet te rijden met voertuigen die zwaarder zijn dan vier ton. Ook het verbod om na zes uur 's avonds geen gebruik te maken van de weg, wordt genegeerd. Het gevolg is de weg tussen Zanderij en de afslag naar Bigi Poika slecht begaanbaar is geworden. Gevreesd werd dat de gemeenschappen in het gebied geïsoleerd zullen raken.

Heropening zondag gepland
De dc stelt dat van de veertig ondernemers die actief zijn in het zuiden van Para, slechts tien een bijdrage leveren voor onderhoud van de weg tussen Zanderij en de afslag naar het Inheemse dorp Bigi Poika. Wat de emmer deed overlopen is het onmaatschappelijk gedrag van de vier ondernemers die woensdagavond een groot gat dat hersteld was bij Marinalex, totaal hebben omgeploegd.

Voor Miranda is het een meevaller dat de tien aannemers de afgelopen week uit eigen middelen het weggedeelte tussen Moeroekreek en de afslag naar Bigi Poika hebben gerehabiliteerd. Dit met het oog op de start van de school komende maandag. De dc hoopt dat de droogte de komende dagen aanhoudt. Daardoor kan de geplande heropening van de weg op zondag plaatsvinden. "We zullen alle mogelijkheden binnen de wet aanwenden om dat te realiseren", zegt Miranda.

Isaak Poetisi
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May