Hooghart klapt vakbondsmakker Kross
19 Apr 2012, 13:00
foto
Vakbondsleider Ronald Hooghart


Vakbondsleider Ronald Hooghart en zijn oud-vakbondsmakker ambassadeur Jack Kross, hebben gisteren elkaar rake klappen toegebracht. Hooghart sloeg hem met zijn agenda op het hoofd bij Binnenlandse Zaken. Kross viel van een bank waarop hij zat en sloeg terug.

Een dag later, zegt Hooghart aan Starnieuws dat Kross hem onheus heeft bejegend. Hij zou hem uitgemaakt hebben voor 'dagu' en 'anti-democraat'. Kross is verbaasd over dat Hooghart nu dit zegt. "Ik was aan het wachten op een bank. Er stopte een auto en Hooghart stapte uit. Wij hebben elkaar hartelijk gegroet. Hij is al jarenlang mijn vakbondsvriend. Ik heb hem nog 'brada' genoemd", zegt Kross.

Wat is er met je gebeurd?
Kross zegt dat hij aan Hooghart vroeg "Hoogie, wat is er met je gebeurd?", doelende op zijn ondersteuning aan de huidige regering onder leiding van Desi Bouterse. Kross wijst erop dat hij samen met Hooghart jarenlang heeft gestreden tegen Bouterse. Hij kan zich niet voorstellen dat Hooghart hem nu zo ondersteunt.

Hooghart vindt dat Kross hem heeft beledigd, daarom heeft hij hem geklapt. "Ik kan die dingen niet zomaar accepteren", benadrukt Hooghart. "Hij heeft zo met me geregeerd. Die man heeft in C-47 verband zelf ook de coup ondersteund en nu komt hij mij allerlei dingen zeggen. Ja un naki kofu", bevestigt Hooghart die niet meer met Kross wil praten. Kross vindt het jammer dat zaken zo gelopen zijn. "Niemand komt aan mijn lijf, dan ga ik terugslaan. Maar ik heb besloten toch geen aangifte te doen. Ik laat het maar aan zijn geweten over", zegt Kross, die eraan toevoegt dat Hooghart heel wat krachttermen tegen hem heeft gebruikt. Op gegeven moment hebben diverse mensen het gevecht gade geslagen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May