Alfonsuskerk dankt God voor 120 jaar liefde
19 Apr 2012, 01:00
foto
Na de afsluiting van de dankdienst werd om de Alfonsuskerk heengelopen. (Foto: René Gompers)


God werd tijdens de eucharistieviering in de Sint Alfonsuskerk woensdagavond, lof toegezwaaid voor 120 jaar bijstand aan de gemeenteleden. "Er is lief en leed gedeeld. Zoveel gebeden zijn verhoord", zei bisschop Wilhelmus de Bekker tijdens de dankdienst. 120 jaar lang staat deze kerk midden in de gemeenschap en heeft duizenden mensen bijstand verleend tijdens moeilijke maar ook mooie momenten.

Pater Karel Choenni merkt tegenover Starnieuws op dat sint Alfonsus iemand was die opkwam tegen onrecht. Toen hij een zaak verloor, heeft hij zijn toga aan de kapstok gehangen en is via de kerk doorgegaan om rechtvaardigheid te zoeken. "Hij is voor ons een inspiratiebron als wij opkomen voor rechtvaardigheid", zegt de geestelijke.

Dichtbij de mensen
De Alfonsuskerk aan de Verlengde Keizerstraat staat dichtbij het volk. Mensen komen bijeen tijdens grote momenten van hun leven. "Veel mensen in Suriname stellen God centraal en komen regelmatig in de kerk om Hem te loven en te prijzen. Wij hebben het geloof nodig om door te gaan met het leven", stelt Choenni.

Hij vindt de houten kerk een goede sfeer hebben waarin de intimiteit met de Schepper goed kan worden gevoeld. De saamhorigheid is duidelijk merkbaar in deze kerk. De pater vindt dat de kerk altijd zal opkomen voor de samenleving als het gaat om recht, rechtvaardige verdeling, voor zwakken en kansloze mensen. In dat opzicht laat de kerk haar stem horen als het gaat om politieke issues die spelen. "Tijdens de dienst was de dankbaarheid duidelijk te voelen. Wij zijn blij dat wij in deze kerk al 120 jaar voelen dat God zorgt voor de mensen. De gemeenschap heeft getuigenis afgelegd van standvastigheid, liefde en opoffering", vindt pater Choenni.
            video.gif video
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May