President promoot investeringsmogelijkheden in Mexico
19 Apr 2012, 00:00
foto
President Desi Bouterse (4e van rechts) op het podium met regeringsleiders en ondernemers. (Foto: World Economic Forum/Josef Kandoll Wepplo)


President Desi Bouterse heeft op het Wereld Economisch Forum over Latijns-Amerika gesproken over diverse mogelijkheden die Suriname biedt voor investeerders. Hij was naast gastheer, president Felipe Calderón van Mexico, een van de vier regeringsleiders op het Forum. De presidentiële delegatie keert donderdag terug naar Paramaribo.

Naast Bouterse waren ook de presidenten Ricardo Martinelli van Panama, Otto Perez Molina van Guatemala en Mariano Rajoy Brey, premier van Spanje op de top aanwezig. Ook de kroonprins van Noorwegen maakte deel uit van dit gezelschap. Minister Winston Lackin zegt aan Starnieuws dat de president uitgelegd heeft over de mogelijkheden in onder andere de mijnbouw, energie en agrarische sector. Hij sprak ook over de 'Caribbean Enterprises', een samenwerking van de bedrijven en producerende private instanties uit de verschillende landen.

Mogelijkheden benutten
Lackin benadrukt dat er veel mogelijkheden zijn in de wereld om economische ontwikkeling te stimuleren. Mexico speelt een belangrijke rol binnen G-20. Dit land neemt het voorzitterschap in juli over. Suriname heeft goede gesprekken gevoerd met Calderón. Ook mogelijkheden in het Caribisch gebied zijn besproken.

"Wij kijken terug op een vruchtbare tijd. Ook Henk Naarendorp, voorzitter van Suriname Business Forum en de Kamer van Koophandel en Fabrieken is meegegaan naar Mexico. Hij heeft een goede bijdrage geleverd", zegt Lackin. Dit bezoek leidt tot verdere integratie in de eigen regio, benadrukt de bewindsman. Op het Forum in Mexico hebben zo'n 900 mensen uit de hele wereld geparticipeerd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May