Mislukte roofoverval op Oost-Westverbinding
18 Apr 2012, 19:00
foto
Politie Albina (foto: KPS)


Zeven gewapende mannen hebben gisteravond omstreeks zeven uur een mislukte roofoverval gepleegd op een voertuig met vier inzittenden. In de auto zaten een Braziliaans echtpaar, een man eveneens van Braziliaanse afkomst en de chauffeur van de container-pickup, die zij gehuurd hadden op Papatam voor een taxirit naar Paramaribo.

Volgens de politie van Albina, aan wie deze informatie ontleend is, was de chauffeur nabij het grensstadje Albina, genoodzaakt vaart te verminderen. Dit gebeurde op een gedeelte van de weg dat moeilijk begaanbaar is. Er zijn asfalteringswerkzaamheden gaande. De criminelen openden het vuur op het voertuig. Er werden acht kogels gelost.

De chauffeur gaf plankgas en het lukte de slachtoffers om uit handen te blijven van de criminelen. Een van de mannen liep een lichte schotverwonding op aan zijn arm. Enkele kilometers verder hebben de slachtoffers de politie opgewacht, die ondertussen door hen werd gealarmeerd. De daders zijn nog niet in beeld gebracht. De politie van Albina doet een beroep op vooral reizigers vanuit de goudvelden om liefst overdag te reizen.

Isaak Poetisi
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May