Cocosdrank wordt van schappen verwijderd
18 Apr 2012, 15:10
foto
In beslag genomen spullen te Garnizoenspad. (Foto: HI)


'Cocosdrank' wordt van de schappen in de winkels verwijderd. Dit product wordt onder onhygiënische omstandigheden vervaardigd. De persoon die verantwoordelijk is voor dit product is aangehouden door de politie. Hij heeft de wet Vergunning, Bedrijven en Beroepen en de Wet Economische Delicten overtreden.


Alle spullen waarmee de man zijn activiteiten uitoefende voor het fabriceren van dit product, zijn in beslag genomen. Er was geen toestemming voor het op de markt brengen van 'cocosdrank'.

Onderzoek
De Economische Controle Dienst van Handel en Industrie (HI) ging na een klacht van iemand die ook cocosdrank produceert op onderzoek uit en stuitte op het volgende:
1. Een manspersoon ergens aan het Garnizoenspad produceert cocosdrank zonder in het bezit te zijn van een geldige vergunning.
2. De plaats waar er gewerkt wordt, beschikt niet over stromend water.
3. Er heerst een zeer slechte hygiënische situatie.

HI stelt in een persbericht dat concurrentie binnen de handel is toegestaan, maar het moet gezond blijven. Mensen moeten zich ouden aan de vergunningsvoorwaarden. Enkele eisen waaraan de producent van voedingsmiddelen, bijvoorbeeld sappen moet voldoen zijn:
1. Geldige vergunning afgegeven door het Ministerie van Handel en Industrie.
2. Alle wasbakken moeten voorzien zijn van stromend water.
a. Ze moeten aangesloten zijn op de plaatselijke aanwezige centrale drinkwaterleiding.
b. Indien er geen centrale drinkwaterleiding aanwezig is, moet er regenwater in een bak worden verzameld, die op voldoende hoogte is geplaatst om het water te doen stromen en die van boven met muskietengaas moet zijn afgeschermd.
3. Aanwezige wasbak, betegeld en glad gepleisterd (gootsteen).
4. Tijdens het verpakken van het eindproduct moet men een neus/mondkap en handschoenen aan hebben.
5. De vaste afvalproducten moeten onmiddellijk worden opgeruimd, begraven of verbrand.
6. Het eindproduct dient maandelijks gekeurd te worden door de Keuringsdienst van Voedingsmiddelen en Waren van het Bureau Openbare Gezondheidszorg.
7. Het product dient te worden voorzien van een vereist goedkeuringscertificaat (waarin wordt aangegeven dat het product goedgekeurd is voor menselijke consumptie of gebruik) afgegeven door een erkende instantie of keuringsdienst.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May