Districtsbesturen moeten decentralisatie bevorderen
18 Apr 2012, 17:00
foto
Minister Linus Diko installeert de nieuwe districtsbesturen. (Foto: Ramon Keijzer)


Het ministerie van Regionale Ontwikkeling heeft voor elk district een nieuw districtsbestuur geinstalleerd. Minister Linus Diko overhandigde de districtsvertegenwoordigers vandaag hun beschikking in Hotel Torarica. Zij zijn voorgedragen door de verschillende ministeries. De districtsbesturen zullen samen met de districtscommissaris de dagelijkse leiding hebben over het district.

Aan het hoofd van elk districtsbestuur staat de districtscommissaris. Er wordt verantwoording afgelegd aan de districtsraad. Het is de bedoeling dat de vertegenwoordigers in het bestuur het beleid van de ministeries en van het district helpen uitvoeren. Districtsbegrotingen, ressorts- en districtsplannen worden samen met de districtsraad samengesteld. Het bestuur zal ervoor moeten zorgen dat deze plannen uitgevoerd worden.

Werk verzetten
Volgens onderdirecteur Decentralisatie, Jennyfer Wachter, was er al altijd een districtsbestuur maar dit functioneerde niet. Met de officiële installatie van de nieuwe besturen moet het uiteindelijke werk verzet worden om ontwikkeling in de districten te brengen.

Waarnemend president Robert Ameerali zegt dat er goede afspraken zijn gemaakt. Hij rekent erop dat nu de installatie een feit is, de gemaakte afspraken nagekomen zullen worden. Hij zegt dat er niet alleen gewacht moet worden op de financiële vergoeding, maar er moet voor gewerkt worden. Het is de bedoeling dat elk districtsbestuur bestaat uit vertegenwoordigers van alle ministeries. Dit is nog niet voor elk district het geval. Daar wordt aan gewerkt, deelt Ameerali mee.

Julio Irokromo
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May