Vakcentrales willen verlaging brandstofprijs
18 Apr 2012, 06:00
foto


Niet alleen C-47 maar ook 'de Moederbond' wil dat de government-take op brandstof wordt verlaagd. De verlaging van prijzen van enkele basisgoederen met 10 tot 20% blijkt niet het gewenste effect te hebben.

De voorzitter van 'de Moederbond', Errol Snijders, zei op de bijeenkomst van het Tripartiet Overleg maandagavond dat de brandstofprijzen omlaag moeten. De vakbeweging ontvangt veel klachten van diverse lidbonden die klagen over de kosten van levensonderhoud.

De brandstofprijs gaat steeds verder de lucht in, waardoor de meeste goederen en diensten ook in prijs stijgen. Eerder had Robby Berenstein, voorzitter van C-47 reeds via diverse media, waaronder ook Starnieuws gezegd dat door de government-take te verlagen, iedereen verlichting zal merken. Per liter toucheert de overheid tussen de SRD 1.60 tot SRD 1.70 aan government-take.

Hoewel de dieselprijs nu weer onder de SRD 5 is gedoken, blijft ongelode benzine omhoog gaan. Bij Texaco/Suritex kost een liter ongelode benzine SRD 5.37. Deze week worden ook de prijzen van SOL flink verhoogd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May