Hulpbrug nog niet af, velen gestrand
17 Apr 2012, 13:10
foto
De TW-brug is nog steeds afgesloten voor verkeer.


De hulpbrug die vanmorgen al af moest zijn, heeft vertraging opgelopen. Hierdoor zijn er lange rijen ontstaan aan beide kanten van de brug. De mensen zijn het wachten beu en staan allemaal in de felle zon.

Parlementariër Soetimin Marsidih, die moet afreizen naar Paramaribo voor een assembleevergadering, vindt de situatie triest. “Mensen staan in de felle zon en worden ongeduldig. Ik heb nog met de boot kunnen oversteken en ben in een andere bus ingestapt om verder te kunnen reizen. Goede infrastructuur is erg belangrijk. Nu is alle economische bedrijvigheid gestagneerd. De werkzaamheden worden continu voortgezet. De overheid heeft dit probleem snel aangepakt. De brug was jaren verwaarloosd”, zegt Marsidih aan Starnieuws.

Veel ongerief
Mohamed Salarbaks moest een paspoort van zijn moeder in Paramaribo afhalen. Zijn moeder moet met spoed naar Guyana gaan om geopereerd te worden. “Ik sta al zo lang hier, maar zie nog steeds geen oplossing. Als ik niet tijdig met het paspoort thuiskom, zal me moeder de Canawaimaboot missen. De situatie is nog uitzichtloos en mijn broer is me op de bromfiets komen halen. We rijden nu op de bromfiets terug naar Nickerie om vervolgens me moeder naar Guyana te brengen. De overheid is nalatig geweest en er is nooit controle geweest. Over de brug mocht er meer dan vier ton vervoerd worden. Er is geen controle hier geweest en nu zitten we met dit probleem”, stelt Salarbaks.

Vliegtuig missen
Richard Amatmoekrim is buschauffeur. Een deel van zijn passagiers is al overgestoken, terwijl een ander deel gestrand is. “Er was een boot ingezet die tegen een betaling van SRD 3 per persoon de mensen liet oversteken. De politie heeft dit nu stopgezet. Dus iedereen staat nu hier te wachten. De werkzaamheden zullen nog enkele uren duren. De bekendmakingen klopten niet en dit zorgt voor inkomstenderving en is een lijdensweg”, meent Amatmoekrim. HIj vindt erg dat niemand de juiste informatie geeft over hoe het nu verder moet.

Ook Fanny’s Garage stuurt over en weer auto’s om mensen die gestrand zijn aan beide zijden van de burg te vervoeren.
Ronny Mangala moet zes personen afzetten op Zanderij. De gasten moeten naar het buitenland. Hij is bang dat ze de vlucht zullen missen. De boot is nu ook gestopt en hij is overal bezig om mogelijkheden te bekijken.
Marsidih vertelt dat er uit veiligheid is gehandeld en dat de bootdiensten daarom gestopt zijn door de politie. Er is geen steiger en de passagiers kregen ook geen zwemvesten.

Verontschuldiging
Districtscommissaris Wedperkash Joeloemsingh van Nickerie zegt dat dit euvel elk moment opgelost kan worden. “Er wordt met man en macht gewerkt aan de hulpbrug. ‘s Avonds is er een minder hoge productie, waardoor het werk niet vlot is verlopen. Daarnaast is er, terwijl de werkzaamheden gaande waren, nog verkeer toegelaten. Dit heeft voor stagnatie gezorgd. We moeten onze wegen en bruggen koesteren, want ze zijn enorm belangrijk”, deelt de dc mee.

De politie is ter plekke en leidt het verkeer in goede banen. Joeloemsingh biedt namens de regering zijn verontschuldigingen aan voor het onvoorziene ongerief.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May