Politie bewaakt TW-brug Wageningen
16 Apr 2012, 02:30
foto
Politiecontrole bij de TW-brug nabij Wageningen. De brug vertoont verzakkingen en is verboden voor voertuigen zwaarder dan 4 ton.


De politie bewaakt de TW-brug bij Wageningen dag en nacht. Zwaar materieel boven de vier ton mag niet over deze brug rijden, omdat er instortingsgevaar bestaat. Waarnemend president Robert Ameerali oriënteerde zich zondag in Coronie over de watersituatie en nam ook een kijkje bij de brug.

Gewestelijke politiecommandant Stanley Benschop zegt aan Starnieuws dat streng gelet zal worden op de veiligheidsvoorschriften. Daarom wordt de brug permanent bewaakt om de veiligheid te garanderen. Hoewel zondag nog enkele voertuigen die zwaarder zijn dan vier ton over de brug zijn gereden, zal volgens Benschop strak aan de regels worden gehouden.

Zondag lieten agenten ter plekke personen uit een bus stappen. De bus reed leeg over de brug waarna de mensen aan de overkant weer instapten. Benschop legt uit dat de koelcontainers van bacovenbedrijf SBBS niet over de brug mogen rijden. Het bedrijf heeft een beroep gedaan op de regering om de brug open te stellen voor voertuigen boven vier ton maar Ameerali gaf aan dat deskundigen zich moeten buigen hierover. Er wordt een oplossing gezocht voor het probleem. Maandag houdt districtcommissaris Wedperkash Joeloemsingh een persconferentie om de gemeenschap te informeren over de stand van zaken.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May