Presidentiële delegatie naar Economisch Forum Mexico
16 Apr 2012, 00:00
foto
President Desi Bouterse


De delegatie onder leiding van president Desi Bouterse is vanavond, enkele uren na de afsluiting van de Summit of the Americas in Cartagena, naar Mexico vertrokken. Op uitnodiging van president Felipe Calderón van Mexico neemt Bouterse deel aan de zevende Wereld Economisch Forum over Latijns-Amerika. Deze bijeenkomst duurt van 16 tot 18 april.

Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken zegt aan Starnieuws dat de president belangrijke bilaterale besprekingen zal voeren met Mexico. Zo wordt Mexico de nieuwe voorzitter van de G-20. Suriname zal issues voorleggen aan Mexico, zodat die meegenomen kunnen worden in dit forum. Ook regeringsleiders van Spanje, Panama en de Dominicaanse Republiek nemen deel aan een speciale sessie over economische ontwikkelingen.

Op het forum komen ook vraagstukken aan de orde die op de Rio Conferentie over klimaatsverandering besproken zullen worden. In mei zal in Barbados de summit tussen Caricom en Mexico worden gehouden. "De president zal gebruik maken van de gelegenheid om ook als voorzitter van de Caricom besprekingen te voeren", zegt Lackin. Hij merkt op dat de president persoonlijk invulling geeft aan de economische diplomatie die hij voorstaat.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May