Coronie heeft weer stromend drinkwater
15 Apr 2012, 12:30
foto
De nieuwe installatie waarvoor Natuurlijke Hulpbronnen heeft gezorgd.


In Coronie stroomt het drinkwater weer uit de kraan. Met man en macht heeft het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen een complete nieuwe generator met bijbehorende schakelkasten geinstalleerd.

De brandweer, de politie, deskundigen van Natuurlijke Hulpbronnen, EBS en SWM hebben allen hun medewerking verleend om de Coronianen uit de noodsituatie te halen. Dit zegt Jerry Slijngaard van het Nationaal Coördinatie Centrum Rampenbestrijding (NCCR) aan Starnieuws. Assembleelid Remie Tarnadi (Mega Combinatie/NDP) zegt dat nu het hele district weer water heeft. Vanaf vanmorgen om half 5 begon het water weer te stromen.

Resultaat geboekt
Slijngaard zegt dat er gewerkt wordt aan een duurzame oplossing. De twee generatoren zullen permanent als back-up dienen. Minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen heeft zaterdag een oriëntatiebezoek gebracht aan het kokosdistrict. Volgens districtscommissaris Harriet Ramdien van Coronie is de minister tevreden met het tot nu toe verrichte werkzaamheden.

De dc heeft waarnemend president Robert Ameerali op de hoogte gesteld van alle ontwikkelingen. Ook heeft hij alle hulp aangeboden. “Er zijn zeker twaalf werkers die dag en nacht hun krachten hebben gegeven. We hebben sinds toen geen oog dicht gedaan. De Coronianen hebben hun saamhorigheid getoond en erg veel geduld betracht. We werken prettig samen en ik ben zo trots op ze”, stelt Ramdien. De dc merkt op dat ‘wan orgi tya wan bun’. Nu is Coronie het eerste district met een back-up.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May