Drugshandel en veiligheid belangrijke issues OAS
15 Apr 2012, 06:00
foto
Minister Winston Lackin


De strijd tegen de drugshandel en veiligheid waren twee belangrijke vraagstukken op de vergadering van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) in Cartagena. Diverse landen hebben zich op de zesde 'Summit of the Americas' tegen legaliseren van drugs uitgesproken.

Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken zegt aan Starnieuws dat de Caricom en diverse Latijns-Amerikaanse landen zich kracht hebben uitgesproken tegen de drugshandel. Guatemala kwam met een voorstel om drugs te legaliseren, want tot nu toe blijkt de aanpak niet effectief te zijn.

Geen antwoord
De Amerikaanse president Barack Obama zei dat legaliseren van drugs geen optie is. Er moeten betere strategieën ontwikkeld worden om effectief op te treden. Lackin merkt op dat diverse landen een ferm standpunt hebben ingenomen tegen drugs. Het veiligheidsvraagstuk is een belangrijke issue. Hij benadrukte dat een sterke economie, rechtsstaat en infrastructuur belangrijk zijn.

Er zijn aanbevelingen gedaan die nader uitgewerkt zullen worden. De OAS komt in juni weer bijeen in Bolivia. Lackin zegt dat twee vraagstukken die Suriname aan de orde gesteld heeft, opgenomen zijn in de slotverklaring. Het gaat om een agrarische paragraaf en de strijd tegen niet-overdraagbare aandoeningen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May