Dc Ramdien roept hulp NCCR in
14 Apr 2012, 04:00
foto
De afgebrande powerhouse.


Districtscommissaris Harriet Ramdien van Coronie heeft de hulp van het Nationaal Coördinatie Centrum Rampenbestrijding (NCCR) ingeroepen. Doordat de powerhouse van de Dienst Watervoorziening Coronie in vlammen opging, zijn de bewoners verstoken van drinkwater. Om dit probleem op te lossen is het NCCR naar het district afgereisd. Dit zegt Ramdien aan Starnieuws.

De dc merkt op dat ze alle ondersteuning heeft van vicepresident Robert Ameerali, het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen en de brandweer. De brandweer van Nickerie, Coronie en Paramaribo hebben elk een tank vol met water afgestaan aan de bevolking. Ook de distributie wordt door de brandweer geregeld. Deskundigen van NH zijn al bezig om het probleem op te lossen. “Volgens de deskundigen kan er pas tegen zondag weer normaal drinkwater zijn”, zegt Ramdien.

Jerry Slijngaard deelt mee dat er met man en macht gewerkt wordt om het leed van de mensen te verzachten. Hij vraagt de bevolking om wat geduld te betrachten, omdat dit grote probleem niet binnen één avond opgelost kan worden. “Alle mogelijkheden worden bekeken. We zijn druk doende een structurele oplossing te brengen in deze kwestie. Er zijn al drie tankvoertuigen met ruim 40.000 liter water gedirigeerd naar het district en er wordt al gewerkt aan een generator. Voor de avond zijn er noodmaatregelen getroffen, maar pas bij daglicht kan er echt gewerkt worden”, stelt Slijngaard.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May