Staatsolie bekostigt studie waterkerende dam Saramacca
14 Apr 2012, 08:30
foto


Staatsolie heeft toegezegd om de studie te bekostigen, die gemaakt moet worden om het probleem van de waterkerende dam aan de Gangaram Pandayweg in het district Saramacca structureel op te lossen. De studie zal door een ingenieursbureau verricht worden. Dit zegt districtscommissaris Aroenkoemar Ramdhani aan Starnieuws. Ook zal het bedrijf plaatselijk de acute problemen aanpakken.

Ramdhani merkt op dat de begroting ook ingediend moeten worden bij Staatsolie. De kosten zullen ver boven 2 miljoen SRD liggen. De waterkerende dam is ruim 32 kilometer lang. Hiervan is ongeveer 20 km verzakt en heeft dringende aanpak nodig. De dam is jarenlang verwaarloosd en is niet structureel aangepakt. De duikers moeten ook vervangen worden, zodat het afvoeren van het overtollige water vlotter doorstroomt. De duikers die vervangen zullen worden, zijn voor rekening van Staatsolie.

De dc benadrukt dat een graafmachine, dat door Openbare Werken, naar het gebied gedirigeerd is al bezig is met het verhogen van de dam. Door de hoge waterstand en terreinen die aan derden behoren, worden de graafwerkzaamheden verhinderd. Ramdhani hoopt dat de dam spoedig hersteld wordt, zodat de bewoners geen problemen ondervinden met dit slechte weer.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May