Tarnadi: Afwezigheid back-up legt Coronie lam
14 Apr 2012, 02:00
foto
Brandweer nog bezig met nablussing van de brand in de powerhouse Coronie.


Parlementariër Remi Tarnadi (Mega Combinatie/NDP) zegt dat door het ontbreken van een back-up van de powerhouse van de Dienst Watervoorziening Coronie het district nu zonder drinkwater zit. Volgens Tarnadi zijn de bewoners ongerust en weten niet wat ze moeten doen. Hij wordt steeds gebeld door bezorgde mensen die hulp nodig hebben.

Tarnadi benadrukt dat hij dit probleem wilde voorkomen. “Tijdens de begrotingsbehandeling in het parlement heb ik gepleit voor een back-up. Bij elke stroomuitval raakt het district verstoken van drinkwater. Zoveel mensen zijn nu de dupe van geworden, terwijl het probleem simpel opgelost kan worden met een back-up”, meent Tarnadi. De parlementariër deelt mee dat deskundigen uit Paramaribo afgevaardigd zijn om het problemen zo snel mogelijk op te lossen.

Generator
De volksvertegenwoordiger vindt het frappant dat het gebouw niet eens van een behoorlijk blusapparaat was voorzien. Door deze onvoorziene gebeurtenis heeft niemand drinkwater opgeslagen. Baby’s moeten gevoed worden, eten moet gekookt worden en vooral de seniorenburgers zijn niet te spreken.

Tarnadi is bezig de mogelijkheden te bekijken om een generator te laten plaatsen, zodat er tenminste wat water uit de kraan kan stromen. Nu een deskundig team afgevaardigd is naar het kokosdistrict denkt hij dat er nu een permanente back-up geplaatst zal worden.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May