Politiekogel fataal voor Shabe Hunswijk
13 Apr 2012, 16:25
foto


Shabe Hunswijk (25) is gistermiddag omstreeks 17.45 uur aan de Gadjradj Gosainweg te Sophiaslust tijdens zijn vluchtpoging geraakt door een politiekogel. Per ontboden ambulance werd hij vervoerd naar de Spoedeisende Hulp, maar kwam kort daarna te overlijden. Dit meldt de politie in een vandaag uitgegeven persbericht.


Deze verdachte, moet volgens een aangever omstreeks 12.30 uur met twee mannen betrokken zijn geweest bij een diefstal. Door geweldpleging is een personenauto gestolen op de hoek van de Kashmier- en de Napelstraat. Met dit voertuig pleegde het drietal omstreeks 13.15 uur een gewapende roofoverval bij een autoverhuurbedrijf aan de Koosstraat.

De mannen gingen ervandoor met een rode geldtrommel inhoudende facturen en SRD 70. Tijdens hun vluchtpoging reden zij aan de Eliselaan op tegen een elektrische mast. De mannen renden vervolgens de Franchepanestraat op en vervolgden hun vlucht met een ander gereedstaand voertuig.

Na een ingezette zoekactie, gelukte het de politie in samenwerking met de gemeenschap één hunner te lokaliseren in een woning te Sophia’s Lust. Bij het zien van de politie sloeg hij op de vlucht en probeerde over een schutting te springen. “De wetsdienaren, waren hierbij genoodzaakt vuurwapengeweld aan te wenden. Shabe werd hierbij in zijn dijbeen geraakt”, aldus de politie. Zijn comparanten zijn nog voortvluchtig.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May