Brandweerbond schort uit respect voor rechter acties op
12 Apr 2012, 14:20
foto
John Seedorf, voorzitter van de Brandweerbond.


De brandweerbond heeft besloten per direct zijn acties op te schorten. Dit doet de bond uit respect voor de rechter, die deze week een tegen de bond aangespannen zaak, behandelt. De rechtszaak is aanhangig gemaakt door de regering. De eis is dat de bond zijn acties beëindigt omdat die onterecht zouden zijn.

“Wij hebben niet onder druk de actie opgeschort, maar uit egards voor de rechter die de zaak in behandeling heeft”, benadrukt bondsvoorzitter John Seedorf tegenover Starnieuws.

Rechtvaardige strijd
De rechtszaak is vanmorgen in behandeling genomen. “Wij zijn geweest omdat we zijn gedagvaard. De tegenpartij heeft haar zegje gedaan en uitgelegd waarom de acties beëindigd moeten worden. Wij komen morgen aan het woord bij de rechter”, zegt Seedorf.

Volgens de vakbondsleider heeft de regering geen enkele case tegen de brandweerbond kunnen opbouwen die valide is. “Wij zijn bezig met een rechtvaardige strijd. De regering heeft in de dagvaarding ook al een fout gemaakt door niet de Brandweerbond maar de Penitentiaire ambtenaren te laten dagvaarden. “Dat is een kwestie die ook onze jurist zal aankaarten”, zegt Seedorf. De raadsman van de Brandweerbond is Stanley Marica.

De brandweerbond besloot woensdag de acties die al vier maanden duren te verscherpen. Dit nadat vanuit de regering wederom geen gehoor is gegeven aan de eis van de bond om de leden op de juiste manier in te schalen in het Functie informatie systeem van de overheid (Fiso). Volgens Seedorf heeft de regering meer malen bekend dat er fouten zijn gemaakt bij de inschaling en beloofde die ongedaan te maken. Dit is echter niet gebeurd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May