Calvin Tjong Tjin Joe behaalt zilver in Carifta Games
11 Apr 2012, 11:30
foto
Calvin Tjong Tjin Joe


De Surinaamse jeugdkampioen Calvin Tjong Tjin Joe is overall semi-kampioen geworden tijdens de Carifta Chess Games in Trinidad & Tobago. De 14-jarige Tjong Tjin Joe is de vorige week, direct na de landskampioenschappen samen met Vishay Hardwarsing en de U-14 kampioen Pierre Chang afgereisd naar de Carifta Chess Games. Tjong Tjin Joe en Hardwarsing speelden in de U-20 klasse en Chang in de U-16.

Het toernooi duurde van 6-10 april en telde 7 rondes. Er werd volgens het Zwitsers systeem gespeeld. Aan dit toernooi hebben Jamaica, Martinique, Barbados, Trinidad en Suriname meegedaan. Reeds in de 1e ronde was het een clash tussen de Surinamers. Tjong Tjin Joe wist deze partij te winnen van Hardwarsing.

Succesvol
Na 7 partijen spelen is het de Jamaicaan Stuart James gelukt om kampioen geworden met 5.5 punten. Hij wordt gevolgd door de Surinaamse jeugdkampioen met 5 punten. Op een gedeelde 3e plaats eindigen 3 spelers met 4.5 punten. Deze 3 spelers zijn de Barbadianen Poon Yu Tien en Orlando Husbands en de Trinidadiaan Vishnu Singh. De tie-breaks moet bepalen wie van deze 3 spelers met de bronzen medaille naar huis mag. Hardwarsing wist met 4 punten een categorieprijs te winnen en wel de 2e beste U-20 speler. De 10-jarige Pierre Chang heeft in een hogere klasse gespeeld en hij deed niet onder tussen de under-16 reuzen. Hij behaalde 3 punten uit 7 wedstrijden.

De delegatie moest de afsluitingsceremonie en prijsuitreiking missen en zijn direct na de laatste ronde teruggekeerd naar Suriname.
Al met al kijkt de delegatie terug op een goed georganiseerd en geslaagd toernooi.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May