Alcoa sluit eerste kwartaal af met winst
11 Apr 2012, 02:30
foto


Alcoa heeft het eerste kwartaal van 2012 afgesloten met een winst. Klaus Kleinfeld, CEO van Alcoa, zei bij de presentatie van de kwartaalcijfers dat de performance van het bedrijf sterk was vanwege pro-actief cash management en focus op winstgevend groei.
De Amerikaanse aluminiumgigant boekte een winst van US$ 94 miljoen, dat neerkomt op 9 dollarcent per aandeel. In het eerste kwartaal nam de omzet toe van US$ 5,96 miljard tot US$ 6,01 miljard. De cijfers hebben de verwachting overstegen. Alcoa profiteerde van de toegenomen vraag naar metaal.. Deze vraag was vooral in de autosector. Alcoa presenteert traditioneel als eerste bedrijf uit de Dow Jones-index.

Strategie succesvol
"We zijn erg succesvol geweest in het uitvoeren van onze strategie om de kosten te reduceren. Er zijn nog steeds uitdagingen in de economie, maar we gaan ze veel beter voorbereid tegemoet".

Zoals al eerder aangegeven zullen de raffinaderijen hun productie reduceren met 390,000 metrieke ton om op deze manier de lange termijn concurrerende positie op de markt te behouden.
De aangegeven reductie van aluinaarde kan ook impact hebben op de productie van Paranam raffinaderij. Mededelingen over de reductie in Suriname zijn nog niet gedaan.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May