NDP Blauwgrond noemt protestmars ‘politiek gekleurd’
10 Apr 2012, 15:15
foto


De subafdeling van de Nationale Democratische Partij (NDP) Blauwgrond zegt dat de protestmars van vanmiddag politiek gekeurd is. Subafdeling Blauwgrond vraagt de samenleving te kijken naar de personen die zich de zogenaamde leiders noemen en mensen op straat willen krijgen. Volgens Armand Gefferie van het dagelijks bestuur van de subafdeling gaat het om politici zonder ruggengraat.

De protestmars wordt vanmiddag om 16.00 uur gehouden door Comité Behoud Democratische Rechtsstaat Suriname. Volgens Gefferie staan politici zonder politiek draagvlak achter de actie. “Het gaat om politiek geëngageerde vakbondsleiders, a-nationalisten en boosaardige Nederlanders die bezig zijn wanorde in ons geliefd land teweeg te brengen. Onder het mom van een stille loop proberen ze Nederland weer in de positie van kolonisator te brengen. Politiek Den Haag maakt van vele argeloze landskinderen marionetten en collaborateurs met vaak desastreuze gevolgen voor Suriname. Hun wandaden sluiten ze dan op voor zestig jaren”, stelt de subafdeling Blauwgrond.

Alleen maar leugens
Betty Goede, voorzitter van de Organisatie voor Gerechtigheid en Vrede (OGV) zegt dat een grotere onzin zij niet gehoord heeft. “Het zijn alleen maar leugens om de samenleving te misleiden en te intimideren”, zegt Goede aan Starnieuws.

“Sinds we opgeroepen hebben voor een stille loop is de intimidatie begonnen”, voert Goede aan. Zij merkt op dat de samenleving recht heeft om haar stem te laten horen, zonder dat ze besmeurd worden. “Geen van de leugens worden hardgemaakt”, stelt Goede.

Rol Nederland
Volgens Gefferie is de binnenlandse oorlog door Nederland geleid en gefinancierd. Dit heeft vele levens gekost. Ook deze gevallenen hebben nabestaanden. “Politiek Den Haag heeft blanke huurlingen op Surinamers afgestuurd om met elkaar te vechten onder het mom van herstel van de democratie. Thans wordt er strijd geleverd onder het mom van aantasting van de rechtsstaat. Men moet ook niet uit het oog verliezen de periode dat militairen in hun slaap zijn vermoord noch minder die van politieagenten in het district Commewijne die uit hun huis zijn gehaald en later vermoord. De hypocriet van Nederland komt met zwaar geschut waarbij ook kerkelijke leiders worden ingezet en andere denominaties met valse voorwendsels.

De NDP-subafdeling vraagt de samenleving zich niet politiek te laten misleiden, maar het gezond verstand te laten prevaleren. Ieder heeft volgens de grondwet het recht op een vreedzame en geordende betoging, maar die van vanmiddag is politiek getint volgens de subafdeling. Met de loop wil de ex-kolonisator wederom voet aan wal zetten, meent Gefferie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May