Verdachten inbraak auto-onderdelenzaak gevat
10 Apr 2012, 11:30
foto
In beslag genomen auto-onderdelen, afkomstig van inbraak. (Foto: KPS/Eugene Klas)


Het is de politie van Santo Boma gelukt om zondag vier verdachten aan te houden en op te sluiten. Zij worden ervan verdacht tot twee keer toe ingebroken te hebben in een auto-onderdelenzaak aan de Magenthakanaalweg.

De eigenaar deed aangifte van deze inbraken op 19 maart en 5 april. Het gelukte de politie na een ingekomen tip twee verdachten aan te houden. Deze mannen waren bezig met de koop en verkoop van de auto-onderdelen bij een autosloperij aan de Commissaris Weytingweg. Kort daarna werd ook de eigenaar van de autosloperij in de kraag gevat. Op hen werd aangetroffen en in beslag genomen de onderdelen, een Toyota Noah busje en een ladder. Op aanwijzing is ook de helper aangehouden.

Bij aankomst ter plaatse herkende de eigenaar de onderdelen positief. Het vermoeden bestaat dat de eigenaar van de sloperij een gewoonte van had gemaakt om gestolen spullen te kopen en te verkopen. Het gaat in deze om heel dure auto onderdelen van de merken Isuzu D-max, Nissan Navara, Toyota Vigo, Mitsubishi L200, Nissan Teana, Toyota Rav4 en Toyota Ipsum. Alle vier verdachten hebben een volmondige bekentenis afgelegd. Dit meldt de politie voorlichting vandaag.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May