Bouterse stelt Bryan B als voorbeeld voor jongeren
10 Apr 2012, 00:00
foto
President Desi Bouterse bij de decoratie van Bryan Bijlhout maandagavond op het Onafhankelijkheidsplein. (Foto: Edward Troon)


Bryan Bijlhout is maandagavond door president Desi Bouterse benoemd tot Commandeur in de Ere Orde van de Gele Ster. Duizenden mensen juichten de zanger toe op het Onafhankelijkheidsplein, waar hij uiteindelijk iets voor elf uur 's avonds optrad. Verschillende artiesten en muziekgroepen brachten een hommage aan Bryan B.

De artiest zei het bijzonder te waarderen dat de president hem heeft gedecoreerd. Het winnen van de Nederlandse talentenshow 'The Winner is...' is voor hem een beloning voor het harde werk. Zijn carrière heeft hierdoor een grote stimulans gekregen.

Snelle actie
Bouterse zei dat het idee om Bryan B te huldigen kwam van Guno Ravenberg, die artiesten promoot. Mensen uit de muziekwereld zijn erbij gehaald om deze huldiging te organiseren. De president deelde mee dat een commissie onder leiding van Ivan Graanoogst veel ondersteuning heeft gekregen van het bedrijfsleven om de kosten te helpen dekken.

Bryan droeg de huldiging op aan zijn overleden moeder, die hem vanuit de onzichtbare wereld nog steeds bijstaat. Speciaal ter ere van zijn moeder zong hij 'Mama Mi E Waarderi Yu'.
De president zei onder de indruk te zijn van de eenvoud van Bryan B. Hij noemde hem een grote zoon van het land, die met zijn talent het land tot grote hoogten heeft gebracht. Bouterse stelde Bryan als voorbeeld voor jongeren.
            video.gif video
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May