RCR Zorghotel bereikt tweede mijlpaal
10 Apr 2012, 03:30
foto
Fokke Meijer is de eerste persoon die wordt gedialyseerd in het RCR Zorghotel. Directeur Redjinder Thakoersingh zegt dat er nog veel meer zal gebeuren op het gebied van medisch toerisme. (Foto: Edward Troon)


“De heer Fokke Meijer is als eerste cliënt in ons RCR Zorghotel gedialyseerd”, zegt directeur Redjinder Thakoersingh aan Starnieuws. “Met deze dialyse hebben we de tweede primeur in ons korte bestaan binnen, de eerste was een bevalling.” De eerste dialyse vond op tweede Paasdag plaats.

Toerist Fokke Meijer is met zijn vrouw op vakantie in Suriname en heeft speciaal gekozen voor het Zorghotel. “Kom maar binnen “, zegt Meijer als we de dialyse ruimte betreden, “ik heb geen geheimen”. Hij ligt aan de gloednieuwe moderne dialyse machine en zegt het jammer te vinden om zijn vakantie in te korten. Het echtpaar moet wegens een sterfgeval vandaag terug naar Nederland. “Toch hebben we deze paar dagen van jullie land kunnen genieten.”

Kwaliteit belangrijk
Op het terras met uitzicht op de Surinamerivier zegt Thakoersingh dat nog meer goede dingen staan te gebeuren. “We hebben in januari vergunning gekregen voor het inrichten van twee operatiekamers en het upgraden van het Zorghotel naar de functie van een Medisch Centrum (MC). Hieraan gaan we invulling geven zodat we een volwaardig ziekenhuis worden dat minimaal de kwaliteit van Europa heeft en daarnaast de behuizing van een 4-sterren hotel. Het is heel goed voor Suriname", zegt de directeur.

Hij voert aan dat medisch toerisme is een heel belangrijk onderdeel is voor Suriname. "Met het toekennen van de vergunning hoopt de overheid, dat wij samen met ziekenhuizen en specialisten Suriname weer kunnen maken tot het medisch centrum van het Caribisch gebied. Daarvoor hebben wij vandaag de eerste stap gezet in de dialyse en still more to come", zegt Thakoersingh.

Edward Troon
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March