Dc Ramdhani roept hulp van Staatsolie in
09 Apr 2012, 16:00
foto
De Gangaram Pandayweg in Saramacca, vandaag.


Districtscommissaris van Saramacca, Aroenkoemar Ramdhani, heeft hulp van Staatsolie ingeroepen. Grote delen van de Gangaram Pandayweg (Lareco) zijn onder water gelopen. Het water staat op bepaalde plekken zelfs een meter hoog. Ruim zestig gezinnen zijn de dupe hiervan geworden. Staatsolie zal de dc met deskundig advies bijstaan.

Ramdhani betreurt het dat de beelden van de mandir onder water staan. Ook kostgrondjes en andere spullen van de bewoners hebben schade opgelopen. Op diverse plaatsen loopt de weg onder. Het water stroomt vanuit de rivier naar de straat en van daar naar de erven. De bewoners zijn in rep en roer en proberen hun have en goed te redden.

Noodmaatregel
De dc heeft contact gehad met de minister van Openbare Werken, Ramon Abrahams. De OW-minister heeft toestemming gegeven om alvast een graafmachine naar het gebied te dirigeren. De dam zal opgehoogd moeten worden om erger te voorkomen. Er zijn ook privéterreinen die aan personen behoren die in het buitenland wonen. Hiervoor moet er advies ingewonnen worden.

De dam had het afgelopen jaar ook voor problemen gezorgd. Ramdhani deelt mee dat deze dam structureel aangepakt moet worden. Er moet een duurzame oplossing komen, zodat deze bewoners niet steeds schade oplopen.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May