Bewoners Lareco getroffen door overstroming
09 Apr 2012, 15:05
foto
Ook de tempel aan de 'Larecoweg' is niet bespaard gebleven van de wateroverlast. Assembleelid Mahinder Jogi (rechts) op oriëntatie in het gebied vandaag.


Diverse landbouwpercelen, huizen en gebouwen hebben te lijden van wateroverlast. Het water uit de Saramaccarivier stroomt over de dam op de percelen van de bewoners aan de Gangaram Pandayweg (Lareco). Het gebied wordt geteisterd door een hoge springvloed. De dam is niet opgewassen tegen het water.

Assembleelid Mahinder Jogi (Nieuw Front/VHP) oriënteerde zich gisteren en vandaag ter plekke. "De dam is zeker op twintig plaatsen kapot. Er is een structurele oplossing nodig. Staatsolie is actief in dit gebied. Ik heb de maatschappij eerder een brief geschreven, maar heb geen antwoord gekregen", zegt Jogi aan Starnieuws. Hij vindt dat Staatsolie een bijdrage kan leveren om dit probleem te helpen oplossen.

Probleem keert telkens terug
De politicus zegt dat dit probleem allang speelt. Opeenvolgende regeringen hebben niet gezorgd voor een oplossing. De mensen zitten met hun handen in het haar. Vorig jaar hadden we dit probleem ook. Toen is er beloofd dat er een oplossing zou komen, maar er is niks gebeurd, zegt Jogi. Behalve van de rivier stroomt het water ook van achteren, waar Staatsolie actief is, naar binnen.

Districtscommissaris van Saramacca, Aroenkoemar Ramdhani, zegt aan Starnieuws dat hij alvast hulp zal bieden. Hij zou zich samen met deskundigen oriënteren in het gebied. Nagegaan zal worden welke structurele hulp er geboden kan worden. Jogi hoopt dat het niet bij woorden blijft. "Die hele dam van 32 kilometer moet worden verstevigd en opgehoogd", zegt Jogi anders zal de situatie niet meer houdbaar zijn.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May