Open rekening aan de directeur van Telesur
08 Apr 2012, 14:30
foto


Geachte meneer Currie, beste Dirk,

Hierbij bied ik je aan de rekening van kosten door mij gemaakt tijdens dit paasweekend, waarin ik sedert vrijdagochtend 10 uur geen internetverbinding heb gehad. Let wel: deze rekening is opgemaakt op zondag 8 april, om 08.30 uur.
Het is dan ook slechts een ruwe schatting, gebaseerd op het gegeven dat de technische dienst pas dinsdag weer aan de slag gaat, zoals de aardige en behulpzame meneer van de helpdesk mij vertelde.

Ik heb even op de kalender gekeken, en zag dat ik mij niet vergist heb. Het is toch echt de 21ste eeuw waarin ik leef: de tijd van de 24-uur economie, waarin technologie en communicatie onmisbare delen van ons leven zijn geworden. Wat is het nut van een telecommunicatiebedrijf dat nog opereert met principes van de vorige eeuw? Een bedrijf dat niet 24 uur, 7 dagen per week, bij regen en zonneschijn, doorwerkt als er problemen zijn?

Misschien kun je een keer bij ons langs lopen, een simpele, kleine niet gouvernementele organisatie zonder subsidies, zonder bonussen en zonder gigantische salarissen: wij stoppen niet met werken zolang ons werk niet gedaan is. We stoppen dus nooit met werken, ook niet gedurende paasweekends. Dan kunnen we werken in de rust van ons huis, want dankzij de technologische ontwikkeling zijn wij niet gebonden aan ons kantoor, noch aan onze kantoortijden.

Op donderdag zijn mijn boodschappen gehaald, de sociale kalender leeggehaald, de deadlines op een rij gezet. Er is niets terecht gekomen van onze plannen. En dat komt door Telesur. Hier is dus de rekening:
• Transport en communicatiekosten (telefoon, benzine, afschrijving auto, afschrijving van deuren die in woede worden dichtgegooid)
- Ritten naar verschillende familieleden en vrienden om de dringendste mails te versturen; om andere modems te lenen (die ook niet blijken te werken bij mij)
- Ritten naar Telesur dienstencentra op zaterdag- om slechts een open kassa aan te treffen, geen technische staf. Blijkbaar vindt Telesur dat ze wel 7 dagen per week haar geld wil kunnen innen, maar voelt zij zich niet geroepen daar ook 7 dagen per week service tegenover te plaatsen.
- Telefoons naar collega’s die Starnieuwsberichten voor me moeten oplezen
• Gederfde inkomsten, vanwege:
- Stukken die te laat arriveren bij redacties; opdrachten, rapporten en contracten die niet op tijd worden ingediend bij opdrachtgevers (want ja, je kunt geen internet research plegen)
- Taken die niet kunnen worden uitgevoerd omdat je daar internet voor nodig hebt: bijv. geen uploads van onze blog, geen verspreiding van de nieuwsbrieven waar we een maand aan gewerkt hebben, geen overleg met collega’s, geen research voor lopende projecten,
- Filmmontages die blijven liggen (want geen Dropbox om ruwe versies te beoordelen)
- Toekomstige opdrachten die niet zullen worden verkregen vanwege de opgelopen deuk in betrouwbaarheid door te late indiening en afhandeling (vanwege, juist ja- geen internet)
• Emotionele schade
- Paranoia: vanwege de timing van deze storing: is het niet opvallend dat het een dag na de amnestietoestand is? Oh, de paranoia is nooit ver weg geweest, merk ik. Het is het eerste wat een ieder me vraagt: denk je dat het opzet is? Is het Dirk? Is het opzet?
- Onverwerkte emoties vanwege het wegvallen van sociale media zoals Facebook, waarop je als deel van de Surinaamse gemeenschap met zovelen je verdriet, je onbegrip, je woede kan delen over de beschamende amnestiewet;
- Woede uitbarstingen op antwoordapparaten van directeuren van telecommunicatiebedrijven (ben je thuis? heb je me gehoord op je antwoordapparaat? Het heeft me alle moeite gekost om niet in schelden uit te barsten. Hoorde je die snik in mijn stem? Dat is ingehouden woede.)
- De algehele pijn van verwachtingen waaraan niet voldaan is, een moment waar je al vanaf januari naar uitkeek (he, 4 vrije dagen! Lekker thuis werken, zonder stress!, hou nog even vol, het is zo Pasen!) is dankzij Telesur naar de bliksem geholpen.

Al bij al kom ik op een totaal bedrag van 1 Isuzu I-Max of hoe dat ook mag heten. Of de productieprijs van 2 van jullie sjieke televisiespotjes. Ik wil ook best genoegen nemen met jouw eindejaarsbonus.
Onredelijk lijkt mij dit niet.
Echt onredelijk is jullie service.

Groet (helaas, ik kan je niet vriendelijk groeten)
Sharda Ganga

Wil je contact met me opnemen, bel me dan op.
Mailen heeft geen zin, want: ik heb geen internet.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May