Dopen met Pasen is bijzonder
08 Apr 2012, 02:30
foto
Mellisa ontvangt haar doopkaars zaterdagavond in de kathedraal. (Foto: Edward Troon)


"Ik doop u in de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest". Bisschop Wilhelmus de Bekker doopte zaterdagavond tijdens de Paaswake twintig gelovigen in de kathedraal. Zij mogen zich nu christen noemen. De gelovigen die gedoopt zijn, worden symbolisch met Christus ondergedompeld in zijn dood om met Hem te verrijzen. Het doopsel is het eerste sacrament dat een mens ontvangt om toegelaten te worden als kind van God in de kerk. Na de doop hebben ze de communie gedaan, dat is het tweede sacrament.

Mellisa zegt aan Starnieuws: "Ik voel mij voldaan. Ik wilde dit al heel lang, vanaf mijn vijftiende. Nu ik 29 ben, is het eindelijk van gekomen. Wat ik helemaal geweldig vind is dat ik samen met mijn dochter Chaya ben gedoopt. Misschien moest ik daarom zo lang wachten. Voor Chaya, die vier weken oud is, is er een uitzondering gemaakt om haar met de volwassenen te kunnen dopen. De kinderdoop wordt op op tweede Paasdag gehouden".

De dopelingen werden samen naar voren geroepen. Daarna werden zij één voor één gedoopt. Ze liepen naar het doopvont, bogen voorover en de bisschop goot gewijd water over het voorhoofd. Daarna zalfde hij hen met de heilige olie en een aangestoken doopkaars werd hen aangereikt. "Wandel in het Licht van Christus", wenste de bisschop hen toe.



Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May