Van der Kooye nieuwe coördinator LVV regio west
09 Apr 2012, 08:00
foto
LVV kantoor regio west


Guido Van der Kooye is de nieuwe coördinator van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) regio west in Nickerie. Hij neemt het roer over van Jagnanan Ganpat. “Van der Kooye is landbouwdeskundige en is bekend met de landbouwsector. Daarnaast is hij districtsraadlid en kent de problemen waarmee de rijstsector momenteel kampt”. Dit zegt onderdirecteur landbouw, Soerish Algoe, aan Starnieuws.

Algoe deelt mee dat Ganpat zelf aangegeven heeft dat hij zijn functie ter beschikking stelt. Dit gebeurde eind januari per brief, die gericht was aan minister Hendrik Setrowidjojo van LVV. Hij benadrukt dat Ganpat niet ontheven is uit zijn functie. Integendeel heeft hij nu een voltijdse baan bij de afdeling Waterschapppen op hetzelfde ministerie. Waterschappen behoren deels aan het ministerie van Regionale Ontwikkeling toe, maar gezien de omstandigheden en de gebieden worden de cultureel technische maatregelen door LVV getroffen.

Waterschappen belangrijk
Ganpat is nu belast met de algehele coördinatie van de Waterschappen. “Waterschappen zijn erg belangrijk voor de landbouwsector. Voor wat Nickerie betreft, is Ganpat de meest ervaren persoon op dit gebied. De waterschappen waren verwaarloosd, omdat dit een fulltime job is. Nu kan Ganpat zich volledig hierop concentreren”, stelt Algoe.

Vanaf november2004 tot 1 januari 2005 had Ganpat waargenomen op het LVV-kantoor in Nickerie. Daarna werd hij aangesteld als coördinator en op 3 april heeft hij de coördinatie afgedragen aan Van der Kooye. Ganpat heeft meer dan zeven jaren als coördinator gewerkt.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May