Brandweerbond ziet lichtpunten
11 Apr 2012, 06:00
foto


De brandweerbond denkt dat er eindelijk een doorbraak zal komen in de impasse. Bondsvoorzitter John Seedorf zegt aan Starnieuws dat er een telefonisch onderhoud is geweest met toppers van de regering. Hij wil hier verder niet op ingaan omdat eerst de leden vanmorgen geïnformeerd zullen worden. De bond is in actie en rukt alleen uit voor woningbrand.

De ledenvergadering zal besluiten hoe er verder gehandeld moet worden. Seedorf denkt dat er positieve resultaten zullen voortvloeien uit het gesprek dat hij gevoerd heeft. De vakbondsleider wil niet prijsgeven met wie van de regering hij gesproken heeft. Dit gesprek zal hoogstwaarschijnlijk woensdag worden voortgezet. Seedorf denkt dat de strijdbijl eindelijk begraven kan worden.

Bemiddeling president
In juli 2011 had de bond een overeenkomst bereikt met Binnenlandse Zaken. Sedert februari 2011 is de bond bezig te onderhandelen. In december van het afgelopen jaar was er volgens hem eindelijk een akkoord. Dit was getekend door de vicepresident en enkele ministers. In januari zou de bond de inpassing van de Fiso merken, hetgeen niet gebeurd is.

Vicepresident Robert Ameerali zei eerder dat de bond een verkeerde voorstelling van zaken geeft. Seedorf wendde zich schriftelijk tot president Desi Bouterse om te interveniëren in deze kwestie. De brandweerbond rukt alleen uit voor woningbrand. Intussen heeft de regering een team ingesteld dat in noodsituaties kan handelen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May