Dc Samsoedien begeleidt collega Lingaard
08 Apr 2012, 06:30
foto
DC Roline Samsoedien


De trainer van alle nieuwe districtscommissarissen, Roline Samsoedien, zal dc Lorieta Seenanan-Lingaard van ressort Kabalebo begeleiden. De plaatselijke bewoners hebben hun ontevredenheid geuit over de bestuurlijke gang van zaken. Samsoedien zegt aan Starnieuws dat Lingaard wel beëdigd is, maar niet voldoende is begeleid in het werk. Dit gebied had nooit eerder een districtscommissariaat.

Samsoedien merkt op dat door logistieke problemen ze Lingaard niet heeft kunnen opleiden. Ze kreeg telefonisch de nodige adviezen, maar dit heeft niet echt gewerkt. Ook had ze kort stage gelopen bij dc Jerry Miranda van Para. Samsoedien benadrukt dat de situatie in West-Suriname erg gecompliceerd is.

Veel werk aan de winkel
Het zal veel tijd vergen om alles in orde te maken. Haar huisvesting moet nog geregeld worden en voor eind van deze maand kan ze aanvangen met haar werkzaamheden.
Niet alle ministeries zijn in dit gebied gevestigd. De registratie van mensen en vreemdelingen vlot niet. Ook het indienen van vergunningen gaat erg moeizaam. Er is bijna geen controle op werkzaamheden.

“Er schort nog heel wat in dit gebied. Het dorpsbestuur is ook niet wat het wezen moet. Ik heb assistentie nodig van mensen die het vak al kennen. De bewoners zijn al op de hoogte gesteld en zijn erg blij. Ook zij willen verandering en dat hebben ze keer op keer aangegeven. Samen zullen we het beste van maken, want de bewoners zijn willing”, stelt Samsoedien.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May