Paus Benedictus ontsteekt Paaslicht
08 Apr 2012, 00:00
foto
Paus Benedictus houdt de brandende kaars omhoog ten teken dat het Paasfeest is begonnen.


Met een kaars in de hand heeft Paus Benedictus XVI zaterdagavond het begin van het Paasfeest gemarkeerd. Hij deed dat tijdens een mis op zaterdagavond lokale tijd in het Vaticaan. De paus sprak de vrees uit dat de mensheid dwaalt door de duisternis, en niet in staat is goed van kwaad te onderscheiden.

Met Pasen herdenken christenen de herrijzenis van Jezus Christus na zijn kruisiging en dood op Goede Vrijdag. Een brandende kaars symboliseert de wederopstanding.
"Leven is sterker dan dood. Goed is sterker dan kwaad. Liefde is sterker dan haat. Waarheid is sterker dan leugens", hield het 84-jarige hoofd van de katholieke kerk de duizenden gelovigen voor in de bomvolle Sint Pietersbasiliek.
Hij zei ook: "De duisternis vormt een gevaar voor de mensheid. Als God en morele waarden, het verschil tussen goed en kwaad, in duisternis gehuld blijven, dan zullen alle andere 'lichten', die zulke ongekende technische prestaties binnen bereik brengen, niet alleen vooruitgang blijken, maar ook gevaren die risico's brengen voor onszelf en voor de wereld."

De mis begon in volledige duisternis. Vervolgens ontstak Benedictus een kaars.
Op Paasochtend zal de paus de Paasdienst voorgaan op het Sint Pietersplein, waarna hij zijn toespraak zal houden vanaf het balkon van de basiliek. Dan spreekt de paus zijn Urbi et Orbi-zegen uit.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May