30 vogels op hun paasbest zondag
07 Apr 2012, 19:30
foto
Een eerder gehouden toernooi tussen Paramaribo en Nickerie.


Dertig vogels zullen vandaag meedoen aan een eendaags Paastoernooi in Nickerie. De Park Zangvogel Organisatie (PZO) en de Surinaamse Zanvogel Bond (SZB) zullen het tegen elkaar opnemen. Het toernooi is verdeeld over 15 wedstrijden in drie klassen. Het gaat om tien twa-twa’s, tien picolet’s en evenveel rowtie’s.

Vanavond wordt alvast een goede sfeer gecreëerd. Om 20.00u is er een gezellig samenzijn in Eve’s place. De zangvogelliefhebbers uit Paramaribo en Nickerie kunnen met elkaar kennis maken. De wedstrijden starten zondagmorgen om 07.15 uur en zullen hooguit twee uren duren.

De leden van PZO zijn voorbereid op het toernooi en hopen de gasten uit de stad de loef af te steken. De Nickerianen zijn heilig van overtuigd dat de bekers in het district zullen blijven. Onder de deelnemers zijn fanatieke vogelliefhebbers die veel wedstrijdervaring hebben. De PZO verwacht dat de wedstrijden spannend zullen zijn. De organisatie rekent op een sportief toernooi, waarbij de deelnemers en het publiek goed aan hun trekken zullen komen.

Edgar van Genderen
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May