Slijngaard leidt kustwacht commissie
06 Apr 2012, 22:45
foto
Op de foto van l-r: BiZa directeur Adjai Moensi, Soenarijo Moestadja, Ivan Wormer, minister Linus Diko, Jerry Slijngaard, Shaleish Badloe, Rene Lieveld en Lloyd Tolud. (Foto: BiZa)


De kustwacht commissie onder leiding van luitenant-kolonel Jerry Slijngaard (Defensie) heeft vier taken meegekregen. Minister Linus Diko die waarneemt op Binnenlandse Zaken, installeerde de commissie donderdag. Zijn collega Soewarto Moestadja is uitgeschakeld door ziekte.

De commissie heeft vier opdrachten meegekregen.
- Het doen van voorstellen voor de opzet van de kustwacht met inbegrip van de benodigde concept-regelgeving.
- Voorstellen te doen over aanvullende materiële, infrastructurele en personele voorzieningen voor de Kustwacht.
- Het coördineren van de kustwachtoperaties, die vooruitlopend op de formele instelling van de kustwacht zullen worden uitgevoerd.
- Het consulteren van de departementen en organisaties die in de toekomstige kustwacht-organisatie zullen deelnemen.

Zichtbare resultaten
Volgens minister Diko hebben de inspanningen de afgelopen periode om een kustwacht in te stellen, niet het gewenste resultaat opgeleverd. De bewindsman benadrukte, dat er spoedig sprake moet zijn van zichtbare resultaten. Slijngaard zei dat het opzetten van de kustwacht een historie heeft van bijkans 20 jaar. Pogingen daartoe zijn altijd gebleven bij commissies en werkgroepen. Zijn streven is om met het nieuwe team binnen een jaar een werkbare organisatie op te zetten die het predicaat heeft van een kustwacht.

De commissie bestaat verder uit inspecteur van politie Lloyd Tolud (KPS, hoofd afdeling Maritiem), kapitein Radjoe Bhola (Defensie), majoor Rudie Roeplal (kabinet van de president, onderdirecteur Nationale Veiligheid), Rene Lieveld (LVV), Ivan Wormer (NH), Soenarijo Moestadja (Binnenlandse Zaken) en Shailesh Badloe (TCT/MAS).
De commissie brengt twee wekelijks of zo vaak dit nodig is, rapportage uit aan de directeur Nationale Veiligheid, Melvin Linscheer, meldt Binnenlandse Zaken.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May